Predikant

PredikantEVEN VOORSTELLEN…


Hans Becker, sinds september 2017 als predikant verbonden met de Gereformeerde

Kerk van Ooltgensplaat en van den Bommel.


Ik ben geboren op 1 juli 1951 in den Bommel. Hoe wonderlijk kan het leven lopen,

want nu werk ik dus op het eiland waar ik vandaan kom. Mijn echtgenote,

Magda van Loon, komt eveneens van het eiland, nl. Oude-Tonge.


Mijn vader, die ook predikant was, stond in den Bommel en vertrok in 1955 naar

Nieuwerkerk (Zld). In dat dorp heb ik mijn jeugd beleefd. Nog steeds kom ik er

graag, o.a. om in diensten voor te gaan.


Toen ik 18 was, vertrok ik voor de studie naar Amsterdam. Eerst heb ik enkele jaren wis-, natuur- en sterrenkunde gestudeerd. Die vakken boeien mij nog steeds, maar na een intensieve periode van nadenken over de zin van het bestaan en de Godsvraag besloot ik over te stappen naar theologie. Die studie heb ik gevolgd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.


In 1978 preekte ik voor het eerst in Ooltgensplaat, het was een diepe belevenis, waarin ik mij onmiddellijk met de gemeente verbonden voelde. Men deed ook snel daarna een beroep op mij, eerst als “lerend ouderling” en vervolgens na de intrede als predikant vanaf 1981.

Daarna heb ik achtereenvolgens gestaan in Marrum (Friesland), 1985-1989 ;  in Rotterdam, 1989-1995 ; in Klundert, 1995-2007 ; in Terneuzen 2007-2017. In maart 2017 nam ik afscheid van Terneuzen en ging met pensioen.

Bijzonder is dat in datzelfde jaar een gesprek plaatsvond vanuit de kerkenraad in Ooltgensplaat om daar pastoraat te verrichten en met regelmaat voor te gaan. En ik heb daar graag en met liefde “ja” op gezegd. Nogmaals wonderlijk, want het is dus de derde periode op Flakkee: eerst als kind, vervolgens als beginnend predikant en nu als dominee met pensioen…


Over het gezin het volgende: ik heb een vrouw, vier kinderen (die alle vier ook al een partner hebben), een kleinkind (het opaschap is een geweldig iets, heb ik ontdekt!) en twee katten.

Over hobby’s: ik studeer graag en veel (theologie, filosofie, geschiedenis, natuurwetenschappen) en ik vind het altijd mooi om op allerlei manieren mensen te ontmoeten. Momenteel wonen wij in Rotterdam, een boeiende en bruisende stad met een interessante geschiedenis.


Wat het werk betreft, zeg ik altijd : de corebusiness van het predikantschap is de prediking en het pastoraat. Het blijft spannend en een uitdaging om het Evangelie zo te verkondigen, dat het aankomt in mensenlevens en mensenharten en in de situatie van vandaag. Kern is en blijft: Gods liefde en genade, zoals we die ontmoeten in en door Jezus Christus, ons hart daarvoor te openen en dan ook liefdevolle mensen te zijn in de verbinding met God, je medemensen en de aarde, waarop wij leven. Elk mens kan daarin zijn / haar eigen unieke rol spelen.

 

 

 

 

Copyright © 2021 Gereformeerde kerk Ooltgensplaat | Goeree-Overflakkee | Ooltgensplaat |

KvK 24495452| Alle rechten voorbehouden